Secure crowdfunding investments

Currently only available in Dutch.

Afgelopen week  in de Volkskrant: Klein bedrijf leunt vaker op crowdfunding. Daaruit blijkt dat  crowdfunding een steeds gemener goed wordt, en dat is een mooie ontwikkeling. Het biedt  een mooi alternatief voor krediet wanneer de bank niet bereid is het financiële risico te dragen van  innovatieve initiatieven.

Om te voorkomen dat de investering van de financiers uitgegeven wordt voordat zeker is dat het project door gaat, moet het geld veilig worden ondergebracht.

Crowdfunding bestaat in de vorm van een donatie, sponsoring of lening. Behalve in het geval van een donatie is het voor de financier van belang dat er een tegenprestatie wordt geleverd zoals een sponsoruiting, terugbetaling met eventuele rente of uitkering van dividend. Een financier neemt een zeker risico met zijn investering, tenzij de bijdrage wordt ondergebracht in een Elektronische Geldinstelling (EGI).

Een EGI beheert de bijdragen van de investering tot het financieringsdoel van het project bereikt is. Hierdoor weet een investeerder dat zijn bijdrage aan de juiste partij uitbetaald wordt  of hij zijn inleg terugkrijgt. Een investeerder kan te allen tijde tot het bereiken van financieringsdoel zijn geld terug laten storten door de EGI waardoor crowdfunding een veiligere manier van investeren wordt.

TOP